Αρχική Δραστηριότητες Συνέδρια Ημερίδες Με επιτυχία διεξήχθη η συζήτηση - ημερίδα με θέμα: «Κοινωνία των Πολιτών: Μπορεί να είναι η Απάντηση στην Κρίση;»

Με επιτυχία διεξήχθη η συζήτηση - ημερίδα με θέμα: «Κοινωνία των Πολιτών: Μπορεί να είναι η Απάντηση στην Κρίση;»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton η συζήτηση – ημερίδα με θέμα: «Κοινωνία των Πολιτών: Μπορεί να είναι η Απάντηση στην Κρίση;». Η συζήτηση διοργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εθελοντισμού από τη ΜΚΟ Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού Αθηνά.

Κεντρικό θέμα και ζητούμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση του ρόλου, της φύσης και των δυνατοτήτων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, με σκοπό την ουσιαστική παρέμβαση στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και στον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται ως «το τέλος της μεταπολίτευσης»

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Αλέξανδρος Αφουξενίδης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Ε.Κ.Κ.Ε., Καθηγητής Ε.Α.Π., Παναγιώτης Ζάννης, Δρ. Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος Μ.Κ.Ο. «Αθηνά», Μέλος της Οργ. Επιτροπής της Πρωτοβουλίας «Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών», Σωκράτης Κονιόρδος, Αν. Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας, Παν. Κρήτης, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ε.Β.Ε.Ν., Συντονιστής της Καμπάνιας Μ.Κ.Ο. για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Διονύσης Μπαλούρδος, Αν. Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής, Ε.Κ.Κ.Ε.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων των ομιλητών ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων στην ημερίδα. Σύντομα, εξάλλου, αναμένεται να δημοσιευθούν και τα πρακτικά της ημερίδας.