Αρχική Προφίλ

Το προφίλ της Αθηνάς

Η Μη Κερδοσκοπική-Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού «Αθηνά» συνεχίζει για δέκατο τέταρτο χρόνο το έργο της, με «επίκεντρο τον Άνθρωπο», εστιάζοντας στις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες  και την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών, διατηρώντας πάντοτε τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες με κύριους σκοπούς:

  • Την ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και του τρίτου τομέα στην ελληνική κοινωνία

  • Την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού

  • Την επιστημονική μελέτη σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και τη διάχυση της γνώσης στην κοινωνία.

  • Τη γεφύρωση του «χάσματος» ανάμεσα στη γνώση και στην κοινωνική παρέμβαση

 

Το Ιούνιο του 1996, ξεκινώντας τη δράση μας κολλούσαμε, σε ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, στους τοίχους των Πανεπιστημίων ένα σύνθημα. Δεκατέσσερα Χρόνια μετά το σύνθημα αυτό μας εκφράζει ακόμα.

 

«Αν ήμασταν ρομαντικοί
Θα ζούσαμε στο όνειρο
Αν ήμασταν ρεαλιστές θα στοχεύαμε άλλα…
Είμαστε ρομαντικοί- ρεαλιστές
που θέλουμε
τα όνειρά μας πράξη»

H μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αθηνά» ιδρύθηκε τον Μάιο του 1996 με σκοπό τη διάδοση του προβληματισμού για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των προβλημάτων των μη προνομιούχων συνανθρώπων μας. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που «αποφάσισαν» ότι η παραγωγή και η διάχυση της γνώσης δεν θα πρέπει περιορίζεται στους χώρους των πανεπιστημίων, αλλά να είναι προσβάσιμη απ’ όλους.

Σήμερα, βασιζόμενοι στη γνώση και στην εμπειρία των μελών μας, όπως και στη συνδρομή προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού κόσμου και της δημόσιας ζωής, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στον πανεπιστημιακό χώρο και στον τομέα της κοινωνίας των ενεργών πολιτών. Με δραστηριότητες και παρεμβάσεις που ενσωματώνουν την επιστημονική γνώση με την ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση, και την επικοινωνιακή δύναμη με την αποτελεσματικότητα.